Újabb fejlesztéseket indítunk Győrben

„Győr az elmúlt években folyamatosan és gyorsan fejlődött. Országgyűlési képviselőként magam is mindent megtettem, hogy ez így legyen. Nemrégiben adtuk át a megújult Vásárcsarnokot új parkolóházzal és jelenleg is épül a sokak által nagyon várt új kórházi parkoló is” – fogalmazott hetilapunknak adott interjújában Kara Ákos győri országgyűlési képviselő.

 

Tovább fejlesztjük Győrt

 

Panelfelújítási program, Praktiker-körforgalom, megújult 83-as út bevezető, keleti elkerülő. Hosszasan sorolhatnánk a listát, amiben az ön lobbierejének eredményei megmutatkoznak. Ez is hozzájárult, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei az önkormányzati választáson taroltak Győrben?

Nagyon köszönjük az itt élők támogatását és bizalmát, hiszen az őszi önkormányzati választáson 16 egyéni választókerületből 15-ben a Fidesz jelöltjei szerezték meg a legtöbb szavazatot. Mindez jó háttér ahhoz, hogy a városi fejlesztéseket folytatni tudjuk.

 

Január 26-án újra polgármestert fogunk választani Győrben. Kit jelöl a Fidesz-KDNP?

Győrben olyan személyt fog a Fidesz-KDNP jelölni polgármesternek, aki sokat tett már a város fejlődéséért, aki a szakmájában ismert és elismert szakember, akit nagyon sokan ismernek a városban, aki jól ismeri Győrt és az itt élő embereket, és világos céljai vannak a város további fejlesztésére. A különböző városrészekben megválasztott helyi képviselők továbbra is a közgyűlés tagjai maradnak, hiszen az ő esetükben nem lesz új választás. Tehát a Fidesz-KDNP-képviselők a városban élők többségének szavazataival továbbra is a városi képviselő-testület többségét alkotják majd az új polgármester megválasztása után is.

 

Mikor indul a kampány?

A jövő hét végén indul a hivatalos kampányidőszak, így hamarosan bemutatkozik az új polgármester-jelöltünk.

 

Mire számít?

Győr akkor tud tovább fejlődni, ha véget érnek az indulatos viták, jelenetek. Az ellenzéknek Győrben és szerte az országban az a célja, hogy állandó vita és feszültség legyen. Az őszi önkormányzati választáson több városban ellentétes pártszimpátiájú lett a polgármester és a képviselő-testület többsége. Ezeken a helyeken azóta állandósult a vita, a veszekedés. A fejlődés pedig megrekedt.

 

Vagyis nagy a tét?

Óriási tétje lesz a január végi polgármester-választásnak. Az a fő kérdés, hogy folytatódik-e a fejlesztő munka vagy az örökös vita és veszekedés költözik-e Győrbe. Emlékezhetnek rá a győriek, azt követően, amikor már Borkai Zsolt bejelentette a lemondását, micsoda állapotot teremtett az ellenzék az alakuló közgyűlésen. Az ellenzék szüntelen vitát, veszekedést, csatát akar a 2022-es országgyűlési választásig, hiszen nekik az a fontos. Ezzel szemben a Fidesz-KDNP továbbra is a győriekkel közösen szeretné fejleszteni városunkat. Azt kérjük, hogy ezt a fejlődést támogassák továbbra is az itt élők. Nekünk Győr fontosabb!

 

Forrás: gyorplusz.hu