Új rendőrautók léptek szolgálatba

Hatvan új, jó minőségű és modern rendőrautót adtak át Győrben az egyetem parkolójában. Csizmazia Gábor dandártábornok, megyei főkapitány beszéde után a szolgálatban lévő rendőrök átvették a kulcsokat.

 

 

A kormány által biztosított amortizációs cserét a rend- és honvédelmi szervezetek járműparkjainál hajtják végre, ennek keretében most a megyei rendőrségeken összesen 60 Audi, Mercedes, Volkswagen, Skoda és Suzuki típusú gépjárművet adtak át. A kocsikra a szállító öt évig vagy 200 ezer km futásteljesítményig biztosít gyári technológiás szervizhátteret - mondta el beszédében a rendőrfőkapitány.

 

 

A gépkocsik a speciális szakmai elvárásoknak megfelelő és legmodernebb környezetvédelmi és biztonsági követelmények alapján készültek, számos vezetést támogató rendszer megtalálható bennük. Ellátták őket nyári és téli gumikészlettel, s a kocsik belseje alkalmas a felszerelés biztonságos és rendezett elhelyezésére. Az autókat közepes vagy nagy teljesítményű, 120-180 lóerős motor hajtja. A Mercedes B-220 és a VW Caddy terheléstől függően automata négykerék-meghajtással, míg a Suzuki külön kapcsolatú négykerék-meghajtással rendelkezik, ami a változó terepviszonyok esetén is biztosítja a stabil haladást.

 

 

Czizmazia Gábor elmondta: a 60 autóból 19 Győrbe, 12 Sopronba kerül, a többit pedig a mosonmagyaróvári, a csornai és kapuvári kapitányságoknál osztják el. Hangsúlyozta, a jelenlegi járműpark is megfelelő, de a járőrautók életkora általában mintegy fele az átlagosnak a sűrű használat miatt. A beruházásnak köszönhetően van tehát annyi és olyan minőségű jármű, amire szükség lehet a munka során.

 

 

Az átadáson Simon Róbert Balázs és Kara Ákos államtitkár megköszönte a rendőrség munkáját, amiről a javuló felderítési mutatók is beszélnek.

 

 

Forrás: Kisalföld napilap, 2017.12.19.