Tovább folytatódik az Ifjúság körút felújítása

Hétszázötven méter hosszban felújítják az Ifjúság körút 78-tól a Szigethy Attila útig tartó szakaszt. A munkálatok jelenleg is tartanak, jövő tavaszra várható a teljes befejezés.

 

 

Kara Ákos győri országgyűlési képviselő csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, tavaly azt kérte a kormánytól, hogy két győri beruházást soron kívül támogasson. Egyik a Praktiker körforgalom, a másik pedig az Ifjúság körút. Kérése meghallgatásra talált, mindkét beruházás zajlik.

 

 

Az Ifjúság körút első szakasza már elkészült, a Tihanyi Árpád út és az Ifjúság körút 78. között kifogástalan minőségű úton közlekedhet az a tizenhatezer autó, amely naponta ezen az úton áthalad. A második szakasz a 78-tól a Szigethy Attila útig tartó 750 méteres szakaszt foglalja magában, amely a közművek cseréje nélkül 200 millió forintba kerül.

 

 

Prédl Antaltól, a városi útkezelő szervezet vezetőjétől a helyszínen megtudtuk, nyáron kicserélték a gázvezetékeket, jelenleg vízvezetékek cseréje zajlik, s ezzel párhuzamosan kötőréteg kerül az útra. Ennek befejezése után az utat ideiglenesen átadják a forgalomnak, s majd tavasszal folytatják a felújítást, amely a kopóréteg felvitelével lesz teljes.

 

 

Az útburkolat felújítása során kicserélik a szegélyeket, a négy buszmegállónál bazaltbetonos felületet építenek. Az Ifjúság körút 34. számú háznál lévő gyalogátkelőhelyhez nyomógombos jelzőlámpát helyeznek el jövő tavasszal. Ez a berendezés sárga villogó üzemmódban fog működni, de ha a gyalogos megnyomja a jelzőlámpa nyomógombját, a program szabályozott keretek között piros jelzést ad az autós forgalomnak, és zöldet a gyalogosok számára.

 

 

A cél az, hogy az itt élők és az Ifjúság körúton áthaladók jó minőségű aszfalton, biztonságosan tudjanak közlekedni – fogalmazott Kara Ákos a sajtótájékoztatón.

 

 

Forrás: gyorplusz.hu