Tovább fejlődik Gönyű

A települések polgármesterei rendszeresen egyeztetnek a térség és településünk országgyűlési képviselőjével, Kara Ákossal. Ennek köszönhetően a lehetséges kormányzati és EU-s források összhangban állnak a települések fejlesztési szándékaival. Az idén májusban meghozott kormányzati döntésnek köszönhetően 2,3 milliárdot, az augusztusban meghozott újabb döntés szerint pedig további 800 milliót fordíthatnak a térség települései különböző fejlesztésekre. A támogatás megszerzésében jelentős szerepet játszott Kara Ákos.

 

 

A Széchenyi István Általános Iskola tornacsarnokának energiahatékonysági korszerűsítéséhez pályázati úton kértünk támogatást. Az épületet 1995-ben adták át, azóta energetikai beavatkozás, korszerűsítés nem történt. Az elnyert, közel 150 milliós forrásnak köszönhetően a tornacsarnokban megvalósul a nyílászárók cseréje, hőszigetelés kerül a falakra, épületgépészeti felújító munkák zajlanak, korszerűbbé válik a fűtés, és a melegvíz-ellátásról napkollektorok gondoskodnak majd. A beruházás által az épületet hatékonyabban üzemeltethető.

 

 

Kara Ákos emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt kormányzati ciklusban lezárult szennyvízberuházás, valamint az utak helyreállítása. Ezek nagyon jelentős beruházások voltak. Ebben a ciklusban is számos fejlesztés valósult meg a településünkön. Befejeződött a Győr-Gönyű kerékpárút építése. A több szakaszból álló beruházás végét sokan ünnepeltük meg közösen. Az utolsó ütemben a hiányzó rész Gönyű nyertes pályázata volt. 190 millió forintból 2,3 kilométer hosszúságban készült el ez a szakasz.

 

 

A kormány sportot támogató döntéseinek és a labdarúgó szövetség támogatásának köszönhetően két ütemben megvalósulhatott a gönyűi sportegyesület sportlétesítmény megújítása. Az épületben több öltöző, konditerem, tornaszoba és egy nagyobb klubhelyiség került kialakításra. A több mint 150 milliós TAO támogatás mellett az önkormányzat is jelentős támogatást nyújtott a beruházáshoz. A TAO támogatás megszerzésében szerepet játszott Kara Ákos segítsége, aki az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága társadalmi elnökségének tagja is egyben.

 

 

A képviselő beszámolt arról is, hogy emellett az önkormányzat, a lövészklub és a polgárőr egyesület kapott 1-1 közösségi célú gépjárművet is.

 

 

Befejeződött a kikötőberuházás, melynek köszönhetően végre valóban összekapcsolásra került a vasúti és a vízi szállítás lehetősége. A napokban ünnepélyesen átadásra került az utóbbi esztendő egyik legnagyobb magyarországi beruházása, a Wuppermann cég fejlesztése is. Településünk országgyűlési képviselője, Kara Ákos volt a kikötői fejlesztés miniszteri biztosa. A beruházással a modern technológia mellett 209 új munkahely jött létre.​

 

 

Forrás: Gönyűi Hírek, 2017. október