Teljes pompájában az ovi

Átadták a Napraforgó Óvodát Écsen. A beruházás összege több mint 109 millió forint volt, a tornaszoba, továbbá a sószoba önkormányzati pénzből, a két csoportszoba és a kiszolgálóberendezések megújítása pályázati pénzből valósult meg. A TOP-os pályázati támogatás 51 millió forint, az önkormányzat része 58 millió forintot tett ki.

 

 

A megszépült, kibővült óvodát Mondovics László polgármester és Kara Ákos államtitkár adta át. Az óvoda vezetője, Pletli-Kocsis Gabriella a megnyitón megemlítette, hogy évek óta gondot okozott a településen az örömteli tény, folyamatosan növekszik a beíratott gyermekek száma, ezzel a bővítéssel most orvosolták a helyzetet.

 

 

Az óvoda és bölcsőde két új csoportszobával gazdagodott, a meglévő csoportszoba átalakult irodává és fejlesztőszobává, lett tornaszoba, átjáró a régi és új rész között, játszókert, napelemeket telepítettek a tetőre, továbbá megszépült a vezetői szoba is.

 

 

Az új óvodarész természetesen akadálymentes lett, az épület gépészeti és villamos rendszerei pedig a legkorszerűbb energetikai elveknek felelnek meg.

 

 

Forrás: Kisalföld napilap, 2018.09.06.