Palkovics László: A digitalizáció fejlődésétől nem szabad félni

Az előttünk álló évek egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy minél többen szerezzenek digitális ismereteket – hangzott el Győrött az új digitális élményközpont, a MobilITy-Győr átadásán. Palkovics László, szakminiszter úgy fogalmazott: nem kell félni a robotoktól, hiszen ők nem elveszik a munkánkat, hanem segítik azt. A MobilITy egy olyan élményközpont, ahol játszva lehet tanulni, és megismerni a digitális világot.

 

 

Robot fogadja az érkezőket a MobilITy-Győr digitális élményközpontban, akik aztán a digitális világ legújabb vívmányait ismerhetik meg. Az a cél, hogy hazánkban minden család és minden vállalkozás és helyi közösség a digitalizáció nyertese lehessen, mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár. A politikus hozzátette, az elindult kormányzati programok közül talán éppen ez az élményközpont-program a leglátványosabb.

 

 

„Én azt gondolom, hogy ahhoz, hogy az informatikushiányt felszámoljuk Magyarországon, hogy többen érdeklődjenek az informatikai pályák iránt, ez egy rendkívül jó és nagyon fontos kezdeményezés. Én biztos vagyok benne, hogy nemcsak Győrből, hanem az egész térségből sok látogató fog érkezni, illetve az országban megnyíló további élményközpontok az egész országban fogják biztosítani ezt” – emelte ki.

 

 

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter arról beszélt, a digitalizáció fejlődése olyan mértékű, hogy el sem tudjuk képzelni, mi lenne enélkül az iparban, az oktatásban vagy az élet bármely területén, ahol az emberi tudás megjelenik. Ettől pedig nem szabad félni.

 

 

„Én azt gondolom, hogy az alapvető félelem, ami ezzel az új világgal kapcsolatos, az nem valós, ha megnézzük azt, hogy a vállalatvezetők hogy is gondolkodnak erről. Hogyha megnézzük azt, hogy a vállalatvezetők hogyan gondolkodnak arról, hogyha digitális megoldásokat választanak a cégüknél, vezet-e ez ahhoz, hogy le kell építeni humán munkaerőt. Erre a válasz egyértelműen az a vállalatvezetők oldaláról az volt, hogy nem” – fogalmazott.

 

 

A MobilITy-Győr ingyenes foglalkozásokat és tárlatvezetéseket tart oktatási intézmények számára előzetes regisztráció alapján, ahol a látogatók játszhatnak a legújabb humanoid robotokkal és az okoseszközök segítségével közelebb kerülhetnek a programozás világához is.

 

 

Forrás: hirtv.hu