Orbán Viktor: Egy országot és egy népet ítélnek el

Magyarország nem fog engedni a zsarolásnak. Magyarország védeni fogja a határait, védeni fogja a demokrácia európai értékét. Ha kell, Önökkel szemben is - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament keddi plenáris ülésén, a magyar jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentésről folytatott vitában.

 

 

"Tudom, hogy az EP megszavazza a jelentést, de ennek ellenére eljöttem ide. Önök most egy országot és népet fognak elítélni" - mondta felszólalása kezdetén Orbán Viktor. A miniszterelnök az EP képviselőihez fordulva kijelentette: azt a Magyarországot fogják elítélni, amely vérével védte Európát, és fellázadt a Szovjetunió ellen, és megnyitotta a határait a keletnémet sorstársai előtt.

 

 

"Nem egy kormányt, hanem egy országot és népet fognak elítélni. Azt az Magyarországot fogják elítélni, amely ezer éve tagja a keresztény európai népek családjának. Azt a Magyarországot, amely munkájával és ha kellett, vérével járult hozzá a nagyszerű európai történelemhez. Azt a Magyarországot, amely fellázadt és fegyvert fogott a szovjetek ellen és súlyos véráldozatot hozott a szabadság és demokrácia érdekében. Ha pedig kellett, megnyitotta határait a kelet-német sorstársak előtt. Most pedig azok vádolják Magyarországot, akik örökül kapták a demokráciát, ők akarják elítéli az antikommunista, magyar szabadságarcosokat – mondta a kormányfő, aki szerint az EP-képviselők előtt lévő jelentés sérti az országot.

 

 

"A jelentést olyanok írták, akik az alapvető tényekkel sincsenek tisztában, 37 helyen vannak tárgyi tévedések a dokumentumban" - mondta a kormányfő, aki nehezményezte, hogy az EP-képviselők azt hiszik, hogy jobban tudják, mi kell a magyar népnek, mint maga a magyar nép. "A Sargentini-jelentés nem adja meg a tiszteletet a magyar embereknek és kettős mércét alkalmaz, hatásköröket lép túl, az elfogadás módja sérti a szerződést" - hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: a dokumentum felrúgja az évekkel ezelőtt kötött megállapodásokat. Orbán Viktor emlékeztetett: a magyaroknak a demokrácia és a szabadság nem politika, hanem erkölcsi kérdés.

 

 

"Ki akarnak minket rekeszteni az európai döntéshozatalból. A különbségek nem adhatnak okot arra, hogy kirekesszenek minket a közös Európából" - szögezte le Orbán Viktor, hozzátéve: a Fidesz az európai parlament legsikeresebb pártja - mondta a kormányfő, aki arról is beszélt: több magyarországi törvény ügyében kötött megállapodást az Európai Bizottsággal, de "ez a jelentés felrúgja a korábbi megállapodásokat, mindez pedig csapást mér a konstruktív párbeszédre".

 

 

"Mi megvédjük a határainkat és mi döntjük el, kikkel élünk együtt. Megvédtük Magyarországot és Európát. Ez az első eset, hogy egy közösség elítéli a saját határőreit" - mutatott rá a kormányfő, aki határozottan visszautasította, hogy "a migránspárti erők hazug vádakkal támadják az országot".

 

 

"Visszautasítom, hogy a bevándorlásparti erők fenyegessék, zsarolják, rágalmazzák Magyarországot és a magyar embereket. Magyarország nem fog engedni a zsarolásnak. Magyarország védeni fogja a határait, védeni fogja a demokrácia európai értékét. Ha kell, Önökkel szemben is" - mondta a kormányfő, aki azt is hozzátette: bárhogyan is dönt az EP, Magyarország készen áll a jövő májusi választásokra, ahol az emberek visszahizhatják a demokráciát az európai politikába.

 

 

A kormányfő a vitában elhangzott felvetésékre válaszolva Guy Verhofstadtnak, a liberálisok vezetőjének szavaira úgy reagált: Verhofstadt jobban gyűlöli a konzervatív keresztényeket, mint amennyire szereti Európát.

 

 

A miniszterelnök kijelentette: "aki pedig azt állítja, hogy a jelentés nem Magyarországot ítéli el, olvassa el a címét. Itt nem a magyar kormányt akarják elítélni, hanem Magyarországot."

 

 

A CEU ügyében a kormányfő azt közölte: Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője téved, ha ugyanis megnézi a bajor szabályokat, azt fogja tapasztalni, hogy azok szigorúbbak, mint a magyarok. "Ön kettős mércével mér, hiába tartozunk egy pártcsaládhoz" - jegyezte meg.

 

 

Egyúttal arra kérte a képviselőket, keressék fel a CEU honlapját, ahol - idézte - az olvasható: a CEU működése a jövőben is biztosított, minden most beiskolázott Budapesten fogja befejezni a tanulmányokat, az egyetem összes akkreditációja érintetlen, Budapest pedig egy vendégszerető város.

 

 

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a migráció elleni küzdelem nem pártkérdés, és minden kormánnyal hajlandó együttműködni, amelyik meg akarja védeni a határokat. "Megemelem a kalapomat a bátor olaszok előtt" - tette hozzá.

 

 

Az antiszemitizmus ügyében a kormányfő azt közölte: Közép-Európában csökken, Nyugat-Európában pedig nő az antiszemitizmus, sőt "a modern antiszemitizmus központja Brüsszelben van, mert onnan támogatják az Izrael-ellenes szervezeteket".

 

 

Arra is kitért, hogy "nem mi voltunk, hanem önök, akik megkoszorúzták Marxnak, aki a modern piacellenes antiszemitizmus atyja, a szobrát".

 

 

A korrupcióra vonatkozó megjegyzéseket a miniszterelnök úgy kommentálta: Magyarországon minden pályázat nyilvános, bármely európai cég elindulhat, az egyedül induló pályázatok aránya Magyarországon 26 százalék, az uniós átlag 24 százalék.

 

 

Orbán Viktor szavait azzal zárta: a néppárthoz tartozóként úgy látja, "bajban vagyunk, gyengék vagyunk", a néppártiak nem elég erősek, hogy a saját útjukat járják. "Úgy táncolunk mi, néppártiak, ahogy a szocialisták meg a liberálisok fütyülnek. Szeretném, ha a jövőben ezen tudnánk változtatni" - közölte.

 

 

Forrás: http://magyarhirlap.hu/cikk/128192/Orban_Viktor_Egy_orszagot_es_egy_nepet_itelnek_el