Önéletrajz

Kara Ákos Győrben született. 42 éves, 2 fiúgyermek édesapja. Győrben a Révai Miklós Gimnáziumban érettségizett. 1993-97 között Szekszárdon az Illyés Gyula Pedagógiai Főiskola Szociálpolitikai Tanszékén általános szociális munkás szakon tanult (gyermek- és ifjúságvédelmi specializáció, idősvédelmi specializáció) és főiskolai oklevelet szerzett. 1997-2004 között a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen posztgraduális képzés keretében elvégezte a humánmenedzsment szakot. 18 esztendeje oktat szociális szakképzésben.


2002-től kezdett dolgozni a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnál. 2006-2010 között a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés egyik alelnöke. 2010-ben Győr-Moson-Sopron megye 1. számú egyéni országgyűlési választókerületében - Győr környéki 52 településen - választották képviselőnek. 2010-2014. között a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnöke lett.


2014-ben az átalakított országgyűlési választókerületi rendszerben Győr-Moson-Sopron megye 2. számú egyéni országgyűlési választókerületében - a Győr környéki települések mellett - már Győr több városrészében is indult jelöltként, ahol meg is választották képviselőnek. Ebben a ciklusban először a Törvényalkotási bizottság tagja, majd 2014. június elejétől a Vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke lett, amely megbízatások az államtitkári kinevezéséig tartottak.

 

2014. október közepén nevezték ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárának.