Nemzeti Összetartozás Napja Nyúlon

Őrlángok gyúlnak, össztüzek erősítik a hitet, hogy mi, magyarok összetartozunk – a világ minden pontján. Kara Ákos országgyűlési képviselő, államtitkár mindezt azon a rendezvényen mondta, amelyen idős és fiatal egyaránt Trianonra emlékezett, a nemzeti összetartozás napján.

 

 

Kara Ákos a mérhetetlen igazságtalanság napjának nevezte a kilencvenkilenc évvel ezelőtt történteket, ˝amikor kiderült, hogy a győztes nagyhatalmak számára a nemzetek önrendelkezési joga nem jelent semmit˝.

 

 

Mi magyarok megtanultuk – tette hozzá az államtitkár –, hogy Isten néha olyan terhet rak ránk, amit méltósággal és arányérzettel lehet elviselni. Kara Ákos emlékeztette az ünneplőket arra, hogy a nemzeti érdekeket nem volt, s nem is lesz soha könnyű érvényesíteni, de erről a szándékról lemondani sem szabad.

 

 

A Nyúlon nyolc évvel ezelőtt emelt emlékműnél a helyi kórus (iskolai és felnőtt) mellett hatodikos diákok adtak műsort, majd koszorúzás következett. Az idős emberek szemében elmorzsolt egy-egy könny nyomatékkal húzta alá a műsor során elhangzott, visszatérő mondatot: ˝szüleim nyelvét megőrzöm˝.

 

Forrás: kisalfold.hu