Új játszótér épült Tápszentmiklóson

Az átadási ünnepség pár percét is nagyon nehezen viselték a kicsik, és rohamra készen álltak a szalagkorlát mögött. Éppen ezért is Kovács József polgármester, Kara Ákos országgyűlési képviselő és Zsiga Zsolt alapítványi elnök csak pár mondattal méltatta a nyolc milliós beruházás szükségességét.

Aztán a polgármester kiadta a vezényszót és a gondnok gyors mozdulatokkal lebontotta a szalagkordont. A roham elindult és a tápszentmiklósi gyerekek elfoglalták a játszóteret.

Azt sem tudták, hirtelen, hová fussanak, hiszen csábította őket a ritkaságba menő drótkötélpálya, a rugós hinta, a három tornyú vár, de a fészekhinta is nagy sikert aratott.

Közben a Végső Vár Alapítvány két vezetője édességet osztogatott a piciknek. Az anyukák, óvónénik pedig a téren elhelyezett padokon beszélgethettek egymással, amíg a gyerkekek lassan megismerkedtek az összes játékkal. Volt olyan játék, nem is egy, ahol késő estig sorok álltak, de végül mindenki kipróbállhatta az összes játékot. Kovács József polgármester szerint nagyon időszerű volt már ez a játszótér megépítése, hiszen a községben sok a gyermek, és nem volt számukra megfelelő lehetőség a kultúrált és biztonságos játékra. Ez most megvalósult, a LEADER pályázatnak köszönhetően. A község közel hatmillió forintot nyert erre a célra, amelyet több mint két millióval egészített ki az önkormányzat és a helyi alapítvány.A játszótéren tizenegy játék, pihenő padok, és egy ivókút is elhelyezésre került.

Pár napon belűl elkészül a teret körbe vevő vadászkerítés is, és akkor válik teljessé ez a szép létesítmény.

 

www.kisalfold.hu

Csatolt galéria: