Megújul a marcalvárosi Szent-Györgyi iskola

Kormányzati döntés után jelentős beruházás kezdődött a marcalvárosi iskolában.

 

 

Ez a beruházás közel 370 millió forint összegű fejlesztést jelent Marcalváros számára. A beruházás legnagyobb része energia- és fűtéskorszerűsítés, de megújul az iskola villamossági hálozata is. A leglátványosabb része a munkának az iskola külső hőszigetelést követő újrafestése lesz. A nagy hagyományokkal rendelkező intézmény az egészségügyi és szociális terület számára képez szakmai utánpótlást. Gyakorlatorientált képzés folyik az iskolában és a szakmában elismert tanárok oktatják a fiatalokat.

 

 

Marcalvárosban nemrégiben számos panelház újult meg a kormányzat és a győri önkormányzat összefogásában. Az országban kivételes módon, Borkai Zsolt polgármester javaslatára az önkormányzat jelentős forrást adott a panelprogramban részt vevő lakóközösségek számára a felújításhoz. Kara Ákos, Marcalváros országgyűlési képviselője lapunknak azt mondta: „fontos célomnak tartottam az iskola felújítását, ami most megvalósul, hiszen nagyon értékes munka zajlik az iskolában. Ugyanígy fontosnak tartom, hogy az egészségügyben dolgozó ápolók számára ebben a ciklusban is tudjunk továbbai béremelést biztosítani. Azért dolgozunk, hogy ez az országgyűlési ciklus második felében megvalósuljon.”

 

 

A képviselő arra is emlékeztetett, hogy nemrég adták át az egészségügyi dolgozók által használt kívülről megújított nővérszállót Adyvárosban, amelyet belülről is felújítanak.

 

 

A Szent-Györgyi-iskola felújítása jövő tavaszig tart. A munkavégzések alatt kérik az ott lakók türelmét és megértését.

 

 

Forrás: Győr+ Hetilap, 2018.08.31.