Magyarország elérte a legnagyobb sikert

"Azt talán senki sem vitatja, az a legnagyobb siker, ha nemzeti összefogás valósul meg valami mellett. Minden ország számára ez a legnagyobb siker és a legnagyobb lehetőség" - jelentette ki a Fidesz elnöke, aki a választáson való részvételről szólva úgy fogalmazott: az tud befolyást gyakorolni az ország dolgaira, aki él a lehetőséggel, vagyis részt vesz a választáson. "Aki nem megy el, az a többiekre bízza a döntést, vagyis elfogadja a többiek döntését, ez pedig a magyar kormány számára azt jelenti, hogy aki elment, az felhatalmazást, aki otthon maradt, engedélyt adott a munkánk folytatására" - fűzte hozzá.

"Mostantól 1990-t 2010-zel együtt érdemes említeni: 2010 adja meg 1990 értelmét" - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, rámutatva: az idei önkormányzati választáson teljesedett be mindaz, ami akkor elkezdődött. Mint leszögezte, ezt a sikert, mi magyarok teremtettük meg saját magunk számára; Magyarország saját magát húzta ki az egyet nem értés csapdájából.

Mától ismét Budapest a nemzet fővárosa

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a mai választáson a kormányzásról, az áprilisban megválasztott kormány munkájáról, és az irányról is véleményt nyilvánítottak. "Igent mondtak a nemzeti együttműködés politikájára és céljaira, az új, arányos adórendszerre, az együttműködés gazdaságpolitikájára, és igent mondtak arra is, hogy Magyarországnak új Alkotmányra van szüksége" - húzta alá a miniszterelnök. 

"Magyarország a mai összefogással lett igazán egységes, hiszen ma szerezte vissza a fővárosát" - utalt a Fidesz elnöke Tarlós István fölényes győzelmére. Magyarázatképpen hozzátette: Budapest az elmúlt húsz évben végig vitában állt az ország többi részével, hol így, hol úgy, de mindig külön állt. "Mától Budapest az egység része, mától ismét Budapest a nemzet fővárosa" - jegyezte meg.

 

www.fidesz.hu