Legyőzték az akadályokat a nagylózsi Időskorúak Otthonában

Új, betegszállításra is alkalmas lift, akadálymentesített bejárat és mellékhelyiségek kerültek a nagylózsi Időskorúak Otthonának 1. számú pavilonjába. Az ötven ember otthonául szolgáló épület a gyengénlátókat segítő Braille-írásos információs táblákkal, vezetősávokkal, segélyhívó rendszerrel és a hallássérültek kommunikációját megkönnyítő technikai eszközökkel is gazdagodott. A pavilon előtt a jobb megközelíthetőség érdekében két akadálymentesített parkolót alakítottak ki. A fejlesztésre pályázati úton közel 20 millió forintot nyert az otthon, ehhez a megyei önkormányzat még 27 millió forinttal járult hozzá.
Fizikai és adminisztratív értelemben, de a fejekben is le kell bontani az akadályokat – hangsúlyozta az akadálymentesítés fontosságát a pavilon átadásakor Soltész Miklós szociálpolitikai államtitkár.

Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke lapunknak elmondta, ez a fejlesztés egy többéves folyamatba illeszkedik, mivel arra törekednek, hogy folyamatosan javítsák a feltételeket a szociális területen. – Rendkívül fontos, hogy a beruházás az idősek mindennapjait és az itt dolgozók munkafeltételeit is nagyban megkönnyíti – fogalmazott az alelnök.
A megújult épületet Bros Gergely atya, Nagylózs község plébánosa szentelte fel, majd az otthon lakói műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek. Az ünnepség családi délutánnal folytatódott a hozzátartozók és a gondnokok társaságában.

www.kisalfold.hu