Kara Ákos ismét államtitkár lett

A győri országgyűlési képviselőt harmadszor választották újra és másodszor kérték fel államtitkárnak.

 

 

Beavatna bennünket a politika kulisszatitkaiba. Ki és hogyan kérte fel államtitkárnak?

Palkovics László miniszter elhívott Zalaegerszegre, az épülő járműipari tesztpályára. Ott kért fel arra, hogy folytassam a munkát infokommunikációs és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárként. A feladat ugyanaz, mint korábban, csupán egyetlen dolog változott, hogy a most megalakult innovációs és technológiai minisztérium keretén belül kell végezni a munkát. Ez ezért jó, mert a digitalizáció, a digitális gazdaság más feladatai is ugyanabban a minisztériumban vannak, így hatékonyabb lesz a munkavégzés.

 

 

Államtitkárként mik lesznek az újabb ciklus kiemelt feladatai?

A szupergyors internet kiépítése, biztosítása úgy, hogy minden olyan háztartás, ahol ezt szeretnék, vezetékes vagy mobil megoldással kapcsolódni tudjon. Szeretnénk előre lépni az informatikus képzésben, hogy minél többen jelentkezzenek erre a pályára. Szeretném azt is, hogy minél több idős ember vehessen részt az ingyenes internet képzésen, első körben százezer ember számára biztosítanánk ezt a lehetőségét.

 

 

Az előző ciklusban is államtitkár volt a képviselőség mellett. Egyensúlyoz majd a kettő között?

Semmiképpen nem szeretném, hogy az államtitkári munka a helyi képviselői munka rovására menne. Mert az itteni győri és vidéki fejlesztések, vállalások teljesítése és az ország biztonságának a megőrzése a legfontosabb számomra.

 

 

Korábban ön felügyelte a nagy állami ünnepek megrendezését, március 15, augusztus 20 és október 23. Marad továbbra is ön a felelős?

Ezek a feladatok a turizmussal együtt elkerültek a minisztériumtól, így ezek rendezésért a jövőben más felel.

 

 

Forrás: Győr+ Hetilap, 2018.06.15.