Információs pont, aláírásgyűjtés a "három csapásért"

Az információs ponton tájékoztatást kapnak az érdeklődő győriek arról, hogy miért kell elmenni június 7-én szavazni az európai parlamenti választáson - mondta a megnyitó sajtótájékoztatón Borkai Zsolt, a Fidesz-KDNP támogatásával megválasztott polgármester.

Borkai Zsolt az MTI kérdésére válaszolva közölte: a közelmúltban belépett a Fideszbe.

A város első embere a részvétel fontosságát hangoztatva rámutatott: az Európai Parlamentben lehetőség nyílik a magyar polgárok érdekeinek közvetítésére. Hozzátette: a Fidesz jelöltjei részben idősebb, tapasztalt politikusok, részben fiatalok, akik hitelesen tudják képviselni a magyar érdekeket.

Borkai Zsolt reményét fejezte ki, hogy az információs pontként működő kis faházban elérhető háttéranyagok és a politikusoktól, aktivistáktól kapott tájékoztatások aktivizálni fogják a választókat.

Simon Róbert Balázs, a párt győri alelnöke a sajtótájékoztatón közölte: a "három csapás" törvény újbóli Országgyűlés elé vitele ügyében aláírásgyűjtést indít a Fidesz. Az egyetértő aláírásokat is a győri információs ponton is gyűjtik április 18-tól.

A Fidesz törvény-tervezetét az amerikai "három dobás törvény" (three strikes law) alapján készítette el. A törvény az Egyesült Államokban a 90-es években terjedt el, lényege, hogy az eljáró bíróságok számára kötelező büntetési tétel és hosszabb börtönbüntetés kiszabását írja elő bizonyos visszaeső bűnözőkkel szemben. Az Országgyűlés március elején nem vette tárgysorozatba hétfőn a Fidesz "három csapás" elnevezésű, a büntető törvénykönyvet szigorító törvényjavaslatát.