Hét iskola újul meg egy év alatt

 

"Hét győri iskola újul meg 532 millió forintból az Emberi Erőforrások Fejlesztési Operatív Program keretében" - mondta Blazovicsné Varga Marianna tankerületi igazgató a tegnap tartott sajtótájékoztatón.

 

A programban a Richter JÁnos Zeneművészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Alapforkú Művészeti Iskola és Kollégium; a Győri Tulipános Általános Iskola; a Győri Arany János Angol-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola; a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium; a Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola; a Győri Fekete István Általán Iskola és a Győr-ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola újul meg.

 

A pályázati forrást a nyílászárók cseréjére, homlokzati munkálatokra, tornaterem- és sportpálya-felújításokra, elektromos hálózatok cseréjére, tantermek és tanári szobák megújítására, közösségi terek kialakítására és akadálymentesítésre fordíthatják az intézmények. A fejlesztések tervezett befejezése 2018 szeptembere. "A munkálatok nem fogják zavarni a tanév rendjét" hangsúlyozta Blazovicsné Varga Marianna.

 

A Győri Tankerületi Központ az illetékessége alá tartozó négy járásban 19 pályázatot adott be, amelyek pozitív elbírálása esetén összesen 2,8 milliárd forint értékű további infrastrukurális és tartalmi fejlesztésekre lesz lehetőség.

 

Az eseményen Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő elmondta, úgy látja, az állam jó gazdája az iskoláknak, hiszen ilyen fejlesztésekre is sor kerül. Kara Ákos országgyűlési képviselő pedig hozzátette, a tápszentmiklósi és veszprémvarsányi iskolák is támogatottak.

 

Forrás: Kisalföld, 2017. 09. 12.

Csatolt galéria: 2017.09.11. Győr - Győri Tankerületi Központ sajtótájékoztatója