Hazudott az ellenzék a győri kórház betegellátásáról

Nem sikerült igazat mondania Korózs Lajosnak szerdai sajtótájékoztatóján, melyről a pestisracok.hu is beszámolt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházzal kapcsolatban, derült ki az intézmény által kiadott közleményből. A sajtóközlemény szerint ugyanis hamisak azok a vádak, miszerint a kórházban ne lenne elegendő és megfelelő képzettségű szakorvos, ráadásul mint kiderült a parlament népjóléti bizottságának elnöke meg se kereste a kórházat közérdekű kérdésfelvetéssel.

 

Visszautasította a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház azokat a vádakat, melyekkel Korózs Lajos és Pollreisz Balázs ellenzéki polgármester jelölt közös sajtótájékoztatóján támadta az intézményt. A kórház sajtóközleményben reagált a hazug “sajtótájékoztatón” elhangzott vádakra, tételesen cáfolva azokat.

 

Cáfolták például az onkológiai osztályt érő vádaskodást kiemelve, az osztályon a törvényben előírtnál jóval többen, 25 szakterület mintegy 100 orvosa dolgozik az intézményben. Ezért a kórház szerint

 

"Súlyos hozzá nem értésnek tűnik azt gondolni, hogy a daganatos betegeket nem szakmai teamek látják el."

 

A közleményben az intézmény vezetősége kikérte, hogy a kórház bármely alkalmazottjának egészségügyi állapotát - személyiségi jogokat sértő módon - közbeszéd tárgyává tegyék.

 

"Mindez alapjogot sért és irreleváns az intézmény ellátási tevékenysége szempontjából" - tették hozzá.

 

Forrás: pestisracok.hu

 

 Hazudott az ellenzék a győri kórház betegellátásáról