Győrságon a bekötőúttal könnyebb a faluig jutniAz út különösen az óvodába, iskolába történő eljutást segítheti. A programot a megyei önkormányzat területfejlesztési alapjából támogatta.

Nagy volt az öröm az útátadás napján, hiszen a cigánytelep fejlesztésére, a házak, a környezet szépítésére eddig semmilyen pénz nem jutott. A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület pályázott a megyei önkormányzat területfejlesztési alapjára, a nyertes pályázatot pedig 750 ezer forinttal megtoldotta a győrsági önkormányzat, valamint a cigány kisebbségi önkormányzat együttesen. Így futotta kavicsra, munkagépekre, arra, hogy a Jókai utcáig elkészüljön a több mint kétszáz méteres szakasz, amelyen nemcsak gyalogosan, de autóval is kényelmesen elférnek a közlekedők.

˝Gyerekként emlékszem, amikor esett, mindig sárosan értünk az iskolába mi, cigányok. Végre elkészült a faluig vezető út, a mostani ovisoknak, iskolásoknak kicsit könnyebb lehet˝ – hallottuk Varga Máriától, aki a majorban nőtt fel, ma pedig dajka a helyi óvodában.

Az útátadáson jelen lévő Kara Ákos, a megyei önkormányzat alelnöke az összefogás példájaként említette a beruházást, amelynek folytatása lehet. Ígérete szerint a megye vezetése kiemelt figyelmet fordít azokra, akik leszakadtak, így a telepen élőkre, akiknek a bekötőút elkészültével – ha csak egy kicsit is, de – javult az életminősége.