Győri óvodát újítottak fel

Több mint 400 millió forintból bővült és szépült Győr legnagyobb óvodája, az Erzsébet ligeti. A kétéves munka végére tegnap az ünnepélyes átadóval került pont.

 

 

 

Megnyílott az óvoda, a varázslatos palota - énekelte Tóthárpád Ferenc költeményét tucatnyi apróság - az Erzsébet Ligeti Óvoda nagycsoportosaiból alakult énekkar - a díszbe öltözött tornateremben mgjelenteknek. Két éve kedődött, tegnap pedig az ünnepélyes átadóval véget ért Győr legnagyobb óvodájának felújítása, bővítése.

 

 

 

 

A hatéves Dóri, Barni és a kis Gerda megszeppenve figyelte Borkai Zsolt polgármestert, aki elmondta: a beruházásra uniós pályázaton 375 millió forintot nyertek, a többletköltségre pedig még 38 millió forintot adott az önkormányzat. Kara Ákos országgyűlési képviselő a köszönetnyilvánítások mellett arról szólt, hogy a beruházás végeredményeként gyermekeink jó és biztonságos körülmények között tötlhetik napjaikat. Kovács Tamás önkormányzati képviselő felsorolta, hogy a környéken számtalan bölcsőde, óvoda, iskola található és hozzátette: jövőre is folytatódik az intézmények korszerűsítése. Kántor Istvánné létesítményvezető elmondta, hogy az óvoda férőhelyeinek száma 90-nel bővült, így 12 csoportban 344 gyermeket tudnak fogadni. A felújítás során az óvodát többek között akadálymentesítették, kicserélték a villanyvezetékeket, kétszintesre bővítették, új helyiségeket, foglalkoztatókat hoztak létre. Került az épületbe lift is, a gyerekek új játékokat, fejlesztőeszközöket kaptak. A megszűnt Mosolyvár ovi Magyar utcai tagóvodájának három csoportja is náluk lelt otthonra. "Ebben a klassz oviban minden rendben - csakugyan" - fejezték be a dalt a kicsik, aztán jöhetett a jól megérdemelt ebéd, majd a délutáni alvás csillogó-villogó második otthonukban, az immár megszépült oviban.

 

Forrás: Kisalföld, 2018.11.27.