Futópályát avattak Gyirmóton

 

Vadonatúj, 400 méter hosszú futópályát adtak át Gyirmóton. A futókör a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében nyert támogatásból, és az önkormányzat 8,8 millió forintos anyagi segítségével készült el. A Zúgó-park hatalmas zöld területén az eddig meglévő parkolók, játékok, padok mellé épült a rekortán borítású, világítással felszerelt futópálya, amelyhez parkolóhelyek is tartoznak, így egy igazi szabadidőpark várja a sportolni vágyókat. A pályát Borkai Zsolt polgármester, Kara Ákos országgyűlési képviselő és Szabó Jenő önkormányzati képviselő adták át.

 

Borkai Zsolt elmondta, gyönyörű környezetben valósulhatott meg ez a projekt, sokan nem csak futásra, hanem sétálásra is használják a városban kialakított futópályákat, „Örülünk, hogy nem csak sportolási lehetőséget tudtunk biztosítani, hanem a közösségi életet is javítjuk ezzel a beruházással” – utalt a polgármester arra, hogy egyre nagyobb a sportolási kedv a városban.

 

Szabó Jenő önkormányzati képviselő hozzátette, hogy a gyirmóti szabadidőpark legújabb fejlesztése nagyon népszerű a sportolók körében, így ismét egy hasznos fejlesztés valósulhatott meg a városrészben.

 

A 400 méteres pálya a nyáron készült el, és már hivatalosan is nyitott mindenki előtt.

 

Forrás: GyőrPlusz Hetilap VIII. évfolyam 41.szám/2018.október 12. 39. oldal