Felszentelték a 290 éves megszépült fenyőfői templomot

Az egyháznak nyújtott pályázati támogatásból az udvar és a kerítés is méltó lett a megszépült, 290 éves épülethez. A templomot szombaton szentelték fel.

Utoljára 15 éve újították fel – akkor belülről is – a fenyőfői római katolikus templomot, de mind a külsejére, mind az épület előtti térre ráfért az újabb gondoskodás. A templom már 1720 óta áll az ősfenyveséről híres bakonyi tepülésen, s a 131 lelket számláló közösség ünnepként élte meg szombaton az újabb megszépülést. Az egyház bruttó 15 millió forintot nyert e célra, ebből építették ki az új kőkerítést is az istenháza körül, míg az udvart fűvel és fákkal ültették be.

A templomot szombaton szentelte fel Gyűrű Géza érseki helynök, a szentmisét megelőző átadáson Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke is beszédet mondott. A település életében nagy eseményről van szó, ezt jelzi az is, hogy a minden évben megrendezett falunapot idén a templomszenteléshez kapcsolták. Emiatt a délután hangulata már oldottabb és világiasabb volt, fellépett Kadlott Karcsi, a Sramli Duó, a Piás Nővérkék és a veszprémi DAL-MA Művészeti Egyesület.

(www.kisalfold.hu)