Együttműködik az egyetem és az Antenna Hungária

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Széchenyi István Egyetem és az Antenna Hungária Zrt. csütörtökön. A szerződés részeként a cég támogatja a hallgatók szakirányú továbbképzését, részt vesz gyakorlati képzésükben, az intézményben működő tudományos diákköröket pedig bevonja szakmai munkájába. Cél a társaság diplomás szakember utánpótlásának biztosítása is.

 

 

A Zrt. 20 millió forintot szán hallgatói ösztöndíjak alapítására, ezenkívül további 5 millió forint támogatást nyújt az egyetemnek, amellyel kutatási és oktatási területen is kooperál.

 

 

A megállapodást Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, győri országgyűlési képviselő kezdeményezte. A politikus az aláírási ünnepségen elmondta: fontos, hogy az egyetemnek a járműiparon túl az infokommunikációs iparággal is erős kapcsolatai legyenek. A mostani kontraktust az ebbe az irányba tett második lépésnek nevezte, utalva az elsőre, a Huawei céggel kötött megállapodásra. Az államtitkár bejelentette: várhatóan ősszel az ország első infokommunikációs élményközpontja nyílik meg a Mobilisben.

 

 

Földesi Péter rektor azt hangoztatta: az egyetem a kormányzati elképzelésekkel és a felsőoktatási stratégiával összhangban régóta gyakorlatorientált képzéseket folytat. Jelezte: a Zrt.-vel eddig is együttműködtek, s a partnerség most még szorosabbá válhat.

 

 

Kápolnai András, az Antenna Hungária vezérigazgatója beszédében a megállapodásra utalva azt a mondást idézte, miszerint a jövő megjóslásának legbiztosabb módja, ha mi találjuk fel.

 

 

Forrás: Kisalföld napilap, 2017.04.15.

 

Csatolt galéria: 2017.04.13. Antenna Hungária és SZE együttműködési megállapodás aláírása