Egy győri orvos rákbetegségével kampányolt az ellenzéki polgármesterjelölt

Példátlan mélységbe süllyedt az ellenzéki politizálás Győrben, ahol 9 nap múlva tartanak időközi polgármester-választást. A kampány hevében úgy tűnik a szocialistákból – ha volt egyáltalán – a maradék kis empátia és erkölcs is elpárolgott. Az ellenzéki jelölt, Pollreisz Balázs az oldalán Korózs Lajos szocialista országgyűlési képviselő, a parlament népjóléti bizottságának elnöke közösen tartottak sajtótájékoztatót Győrben a minap. Többek közt arról beszéltek, hogy a győri kórházban két orvos van a daganatos betegek ellátására, közülük is az egyik rákos és ha ő maga is onkológiai ellátásara szorul, akkor a betegei bizonyára nem kapnak megfelelő ellátást.

 

A szocialistáktól megszokhattuk, hogy az igazmondással olykor hadilábon állnak és hogy ha az érdekük úgy kívánja, akkor nem válogatnak eszközökben. Korózs Lajos Győrben, az időközi polgármester-választás kampányában nem csak hatalmasat hazudott, hanem két lábbal tiport egy győri orvos személyiségi jogain, aki nyilván nem járult hozzá, hogy a betegségéről a nagy nyilvánosságot tájékoztassák…

 

TÖRÖLT VIDEÓ

 

Korózs Lajos és szocialista barátja, a győri jelölt Pollreisz Balázs somolygása mellett egy ember rákbetegségéből próbált politikai tőkét kovácsolni.

 

"Nem normális dolog az, hogy ebben a kórházban összesen tudomásom szerint két olyan orvos van, aki a rákbetegek gyógyításával foglalkozik. Kettőjük közül az egyik szintén rákbeteg, és hogyha ő maga onkológiai kezelésre szorul, akkor az általa ellátott betegek sajnos nem kapják meg azokat a kezeléseket, amelyekre szükségük lenne" – mondta az MSZP a parlament népjóléti bizottságának szocialista elnöke. Korózs és Pollreisz sajtótájékoztatója egészen ma délelőttig elérhető volt a Facebookon is, csak nemrég törölték onnan.

 

Ez először is nettó hazugság, ugyanis a Petz Aladár győri megyei kórházban több mint tíz – információink szerint 14 – orvos látja el a rákbetegek kezelését, akik munkáját legalább 30 egészségügyi dolgozó, szakdolgozó is segíti. Korózs kijelentésének második felére csak azt lehet mondani, hogy “no komment”.

 

MANIPULÁLNAK ÉS HAZUDNAK A SZOCIALISTÁK

 

Az ügyben csütörtökön Győr két kormánypárti országgyűlési képviselője is sajtótájékoztatót tartott.

 

"Megdöbbentő, hogy politikai haszonszerzés céljából már az életükért küzdelmet folytató emberek érzelmeit is manipulálja az MSZP" – fogalmazott Simon Róbert Balázs és Kara Ákos. Simon azt is hozzátette, hogy konzultáltak a kórházban dr. Pintér Tamás osztályvezető főorvosnál és kiderült: az osztályon több mint tíz orvos dolgozik a daganatos betegek magas szintű ellátásán.

"Korózs rémhírterjesztése, hazugsága alaptalanul ingatja meg a rákbetegek gyógyításukba vetett bizalmát." – jelentette ki a képviselő.

 

Azon már meg sem lepődünk, hogy a polgármester-jelölt nincs tisztásban saját városa fontos dolgaival. Azt már korábban bebizonyította, a régi kórház részlegesen be is zárt kórháza előtti monológjában, hogy fogalma sincs arról, mi van és mi nincs és a győri kórházban, ott milyen jelentőségű, milliárdos fejlesztések történtek, ezért költöztek át ellátási formák a régi kórházból a megyei intézmény teljesen új szárnyába.

 

NEM RÚGTÁK KI , FELMONDOTT

 

Az sem jelent újdonságot, hogy Pollreisz Balázsnak a csúsztatások simán beleférnek a politikába, hiszen előbb az állatmenhelyről vitt el egy kutyát cukiskodni, csak azt felejtette el közölni még a kutyáját dicsérő kommentelőknek is, hogy csak egy órára és fotózni. Azon kívül a munkahelye megszűnéséről hazudozott, azt állítva hogy bosszúhadjáratot folytattak ellene és kirúgták közalkalmazotti állásából, mivel túl sokat foglalkozott a Quaestor-üggyel. A PestiSrácok.hu mutatta be a közös megegyezéssel való munkaviszony megszüntetésre irányuló kérelmét, méghozzá azonnali hatállyal, amiben azt is leírta, hogy a munkáját a jövőben nem közalkalmazottként kívánja folytatni. Aztán ment is gyorsan vezetni a győri MSZP irodát és segíteni a parlamentben az MSZP-frakció munkáját…

 

Forrás: pestisracok.hu