Digitális Élményközpont nyílt Győrben

„Győrben mindig az a célunk, hogy az elsők között legyünk innovációban, tudásban és közösségépítésben” – kezdte köszöntőjében Kara Ákos infokommunikációért felelős államtitkár, győri országgyűlési képviselő. „Az előttünk álló egyik legfontosabb feladat most az, hogy minél többen szerezzenek digitális ismereteket” – tette hozzá.

 

Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, aki családjával érkezett a vasárnap reggeli eseményre. „Három fontos stratégiának kell megfelelnünk: a digitális környezetnek, a termelékenységnek és az innovációnak. Itt ez a hármas tökéletesen látszik. Azt kérem mindenkitől, ne féljen a digitális fejlődéstől. Kell a humán munkaerő, s a fejlődéssel egyre több energia marad az emberi gondolkodásra, kreativitásra” – foglalta össze gondolatait a miniszter.

 

„Egy ennyire erős gazdasággal rendelkező városnak szüksége van a humán erőforrásra és a tudományos élményterekre is” – kezdte Borkai Zsolt. „Az első pár év nehéz volt, de a Mobilis mostanra meghatározó lett Győrben. Nemrég nyílt a Diáklabor, amely a munkaerő-utánpótlás piac egyik lépcsője is lehet. A MobilIty megnyitásával pedig a 21. század technológiáival barátkozhatunk. Hogy most itt lehetünk, ahhoz kellett a kormányzat is, amellyel a kezdetektől megtaláljuk a közös hangot!”

 

A MobilIty-Győr ingyenes foglalkozásokat és tárlatvezetéseket tart oktatási intézmények számára, előzetes regisztráció alapján. Itt a látogatók játszhatnak a legújabb humanoid robotokkal és az okoseszközök segítségével közelebb kerülhetnek a programozás világához is. Egyébként hasonló digitális élményközpontból három nyílik az országban, Győr mellett Budapesten és Debrecenben

 

Forrás: GyőrPlusz Hetilap VIII. évfolyam 41.szám/2018.október 12. 8. oldal