Bakonyszentlászlón bővítették az idősotthont

Sebestyén Vince polgármester beszédében elmondta: a fejlesztés 18,3 millió forintba került, amelyből 6,3 millió forint volt a saját erő, 12 millió pedig a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által a megítélt támogatás.

A pénzből új szárnyat építettek a meglévő épülethez. Ebben egy 5-ször 12 méteres szobát, egy nővérszobát és egy közlekedőt alakítottak ki. A létesítményt folyosó köti össze a szomszédos, két éve 60 millió forintból létrehozott egészségházzal, amelyben egy helyen található meg a háziorvosi, a fogorvosi és a védőnői szolgálat. Az idősotthon nyolc alkalmazottnak nyújt munkát.

A polgármester kifejtette: tavaly az állami normatíván felül hétmillió forintot költöttek az intézmény fenntartására. Mostantól a gondozotti létszám növelésével várhatóan nullszaldós lesz a működtetés. Az idősotthonba nem csak bakonyszentlászlóiakat várnak, de a helyi jelentkezők elsőbbséget élveznek.

Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke a megyei szociálpolitikai kerekasztal elnökeként is szólva úgy vélte: a nagy megyei szociális intézmények mellett szakmailag indokolt a kisebb idősotthonok fejlesztése, különösen Győrtől viszonylag távol.