Az épülő Porta Pannonhalma lesz a város kapuja

Az önkormányzat és az apátság közös, PANNONHALMA XXI! című fejlesztési programja komoly mérföldkőhöz érkezett, az egész győri térség szempontjából fontos beruházás alapkövét tették le csütörtökön. Az egykori TSZ műhelyek területén turisztikai és barnamezős fejlesztések valósulhatnak meg 848 millió forint kormányzati forrásból, Kara Ákos országgyűlési képviselő közbenjárásával.

 

 

Pannonhalma alapkőletétel

 

Bagó Ferenc, Pannonhalma polgármestere az alapkőletételen úgy fogalmazott, komoly mérföldkőhöz érkeztünk, amely hosszú időre meghatározza a város jövőjét, arculatát, az itt élők mindennapjait, az idelátogatókban kialakult képet a városról. Elmondta, az a munka, ami idáig vezetett, már 2016-ban elkezdődött, s remélik, jövő tavasszal átadó ünnepséggel zárul.

 

Kara Ákos, a térség képviselője is azt mondta, ez a fejlesztés lesz a Győr-Pannonhalma kerékpárút végpontja. A képviselő beszélt arról, évek óta tudatos építkezés zajlik Pannonhalmán, helyi és központi források bevonásával. Kara Ákos azt üzente az itt élők számára, hogy a kormány támogatásával továbbra is folytatják azt a töretlen városi, illetve térségi fejlesztést, amit megkezdtek.

 

A Porta Pannonhalma egy több funkciós központ lesz, telis tele okos megoldásokkal. Vas Gábor, a város alpolgármestere a fejlesztés részleteit ismertetve elmondta, turisztikai központ, parkoló, kiállítótér és vendéglátóhely is készül az egykori műhelyek területén.

 

 

Porta Pannonhalma alapkőletétel

 

Az alapkőletételen elhangzott, a most induló fejlesztés is azt a célt szolgálja, hogy Pannonhalma ne csak egy napos turisztikai célpont legyen, hanem a kirándulóknak megérje akár két-három napot is eltöltetni az egyre szépülő kisvárosban.

 

 

Gy.P.

Fotó: MekliZ Fotóstúdió

Forrás: gyorplusz.hu