Az ellenzék csak veszekedést akar

Óriási tétje lesz a január végi győri polgármester választásnak, az a fő kérdés, hogy folytatódik-e a fejlesztő munka vagy örökös vita és veszekedés költözik városba - mondta Kara Ákos az Origónak. A Fidesz térségi országgyűlési képviselője szerint az ellenzék szüntelen vitát, veszekedést, csatát akar a 2022-es országgyűlési választásig.

 

"Azért kérjük a győriektől, hogy támogassák Dézsi Csaba Andrást, mert ő már sokat tett a város fejlődéséért, a szakmájában ismert, és elismert szakember, akit nagyon sokan ismernek a városban. Jól ismeri Győrt, az itt élő embereket és világos céljai vannak a város további fejlesztésére" – minderről Kara Ákos, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszélt az Origónak annak kapcsán, hogy január 26-án időközi választást tartanak a megyeszékhelyen.

 

"Azért is kérjük a támogatásukat, mert látjuk mi zajlik, mi történt néhány hét alatt az olyan városokban, ahol a polgármester és a képviselőtestületi többség ellentétes pártállású lett" – tette hozzá.

 

Dézsi Csaba András polgármesterjelölt

 

Győr fejlődését is megakasztaná az ellenzék


"Állandó, súlyos és felesleges viták, gáncsoskodás - ez a helyzet például az eddig gyorsan fejlődő Nagykanizsa esetében. Ott fideszes a polgármester, de a képviselőtestületi többség ellenzéki lett" – emlékeztetett Kara Ákos. A napokban olvashattuk az ottani helyzetet jól ismerő és a városért sokat dolgozó országgyűlési képviselő Cseresnyés Péter mondatait.

 

Parttalan viták, politikai tisztogatások, kicsinyes bosszúk. Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár szerint ezt tudta felmutatni az októberi választások óta az Éljen VárosuNK! Egyesület közgyűlési frakciója.

 

Kara Ákos szerint, ha ellenzéki polgármestere lenne a városnak, Győr fejlődése is megrekedhet. "Győrt az itt élőkkel tovább szeretnénk fejleszteni."

 

"Győrben az őszi önkormányzati választáson 16 egyéni választókerületből 15-ben a Fidesz jelöltjei szerezték meg a legtöbb szavazatot. Mindez jó háttér ahhoz, hogy a városi fejlesztéseket folytatni tudjuk. Erre készen is állunk, hiszen a szívügyünk Győr" – mondta az országgyűlési képviselő, aki hozzátette, hogy minden győri városrészt fejleszteni fognak.

 

Fontos eredmények születtek


Szólt arról is, hogy nemrégiben adták át a megújult Vásárcsarnokot új parkolóházzal és jelenleg is épül a sokak által nagyon várt új kórházi parkolóház is. Fontos útfejlesztések történtek. Megújult a 83-as és az 1-es főút bevezető szakasza és egyre többen használják a keleti elkerülőt is.

 

"Teljes mértékben egyetértek Dézsi Csaba Andrással, a polgármester jelöltünkkel, hogy az itt élőkkel konzultálva közösen nézzük meg a városunk közlekedési fejlesztési lehetőségeit" – tette hozzá.

 

"Azt tűztük ki célul, hogy ebben a mostani önkormányzati ciklusban a kormánnyal közösen megújítjuk a város buszközlekedését. Ennek keretében januárban 17 autóbusz áll újonnan szolgálatba és ez még csak az első lépés. További buszok is érkeznek majd később és elindulunk a környezetet kevésbé terhelő buszközlekedés irányába" – mondta Kara Ákos.

 

A szakmájában is elismert ember Dézsi Csaba András


Fontos cél, hogy a városon belüli útfelújítások számát az eddig is sikeresnek bizonyuló lakóutcaprogramban megnöveljék.

 

"A kormánnyal közösen folytatjuk a közintézmények, bölcsődék, iskolák, óvodák, rendelőintézetek energetikai felújítását, és az szándékunk, hogy új parkolóhelyek létesüljenek a lakótelepeken, hiszen nagyon sokan kérik ezt tőlünk és ebben olyan megoldást szeretnénk találni, amivel a zöldfelületek nagysága sem csökken. Tovább erősítjük a városunk szociális ellátórendszerét és Dézsi Csaba András javaslatára az egészségügyi sürgősségi ellátás rendszerén is változtatni szeretnénk"  - ismertette a terveket Kara Ákos. "Le kell rövidíteni a várakozást, ez a célunk. Tisztábbá szeretnénk tenni a városi környezetet, terveink szerint megújítjuk a szelektív hulladékgyűjtő rendszert, fásítási programot indítunk" – mondta a képviselő.

 

Dézsi Csaba András személyében Győrben olyan személyt jelölt a Fidesz-KDNP a polgármester választásra, aki sokat tett már a város fejlődéséért, aki a szakmájában ismert és elismert szakember, akit nagyon sokan ismernek a városban, aki jól ismeri Győrt, az itt élő embereket és világos céljai vannak a város további fejlesztésére.

 

Az ellenzék csak veszekedést akar


Kara Ákos szerint óriási tétje lesz a január végi győri polgármester választásnak. Az a fő kérdés, hogy folytatódik-e a fejlesztő munka vagy az örökös vita és veszekedés költözik-e Győrbe. Emlékezhetnek rá a győriek, azt követően, hogy Borkai Zsolt bejelentette a lemondását, micsoda állapotot teremtett az ellenzék az alakuló közgyűlésen.

 

"Az ellenzék szüntelen vitát, veszekedést, csatát akar a 2022-es országgyűlési választásig, hiszen nekik a kormányzati hatalom megszerzése a fontos. Az ellenzék Győrben is megkezdte már a negatív kampányt, ahol ebben a hevületben még a győri egyetem nevét sem sikerült az ellenzéknek eltalálni" - zárta szavait az országgyűlési képviselő.

 

Forrás: origo.hu