Átadták a körforgalmat

Átadta tegnap a megújult Szauter úti körforgalmat Borkai Zsolt polgármester, Kara Ákos országgyűlési képviselő, Kovács Tamás, a városrész képviselője, illetve Ackermann István a kivitelező részéről. Mint ismert, a 82-es és a Szauter út találkozásánál többsávosra bővítették a csomópontot és azt a kétszáz méteres szakaszt is, amely összeköti a köztemető előtti kereszteződéssel.

 

 

Mint már foglalkoztunk vele lapunnkban, a körforgalom áteresztőképessége 20-25 százalékkal javul, s ugyanolyan elv szerint működik, mint a köztemető előtti csomópont. Igaz, ez nagyobb átmérőjű.

 

 

Borkai Zsolt beszédében többek között kitért arra, hogy milyen fontos, ha egy beruházás megvalósítása érdekében együtt tud működni az országgyálési, a városrészi képviselő, illetve a polgármester, mint ahogyan történt ennél az átalakításnál is, amelyhez az állam 400 millió forinttal járult hozzá.

 

 

Kara Ákos úgy fogalmazott, hogy minden problémát igaz, nem old meg a csomópont, de gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a környéken. De a politikus kitért arra is, hogy folytatják a 83-as bevezetőjének a felújítását, illetve a 82-es főúton Győr és Nyúl között is rendbe tesznek egy szakaszt.

 

 

Ackermann István a kivitelező cégtől elmondta, közel három hónappal korábban fejezték be a beruházást, mint ami a tervben szerepelt. Elhangzott: kétezer-ötszáz folyóméter szegélyt fektettek le, 250 köbméter aszfaltot használtak fel, de 600 méteren építették ki a közvilágítást, s ezerkétszáz cserje is földbe került.

 

 

Forrás: Kisalföld napilap, 2018.03.28.