Április közepén átadják a kórház melletti parkolólemezt

Ha az időjárás is úgy akarja, akkor már április közepén megnyílik a három szintes kórházi parkolólemez, amelyben 359 autó fér el - jelentette be a helyszíni bejáráson Sárkány Péter, a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. ügyvezetője.

 

Kórház parkolólemez 2020. február 20.

 

Nyolcvan százalékban már elkészült a kórház melletti parkolólemez. A Modern Városok Programja keretében az állam 2 milliárd 402 millió forinttal támogatta a beruházást. A kivitelező West Hungária Bau tavaly áprilisban vette át a munkaterületet. Az építkezéssel párhuzamosan 41 új parkolóhelyet alakítottak ki a kórház területén. A Parkolólemezen 359 autó fér el, így összesen, minden férőhelyet beleszámítva egy időben 601 autóval tudnak parkolni a kórházba érkezők. Ez 180-nal több, mint amennyi parkolóhely korábban volt.

 

Sárkány Péter hangsúlyozta: a beruházás a kórházba érkező betegeknek épült, az önkormányzat a 3., tehát a legolcsóbb övezetbe sorolta be, így a használata nappal és éjszaka is óránként 100 forintba kerül. Az épületben két lépcsőházat alakítottak ki, a hozzá tartozó liftek már működnek. A mosdókat a parkolójeggyel, de aprópénzzel is használni lehet majd. Az első szintet már befedték műgyantával, a másik két emelet műgyanta-burkolata még hátra van, a száradási idő miatt ennek a megvalósulását az időjárás befolyásolhatja.

 

Kórház parkolólemez 2020. február 20.

 

A parkoló minden helyisége, valamint a fel- és lehajtó rámpák is fűthetőek lesznek a téli időben is biztonságos közlekedés érdekében. A tetőtérben már felszerelték a napelemeket. Kialakítottak négy elektromos töltőállomást, ezek számát igény szerint növelni tudják. Márciusban külön választják a Parkolólemez és a kórházi autóbehajtási lehetőségét.

 

Ruisz Zoltán, a WHB építésvezetője elmondta: a parkolók mérete szabvány szerinti, illetve szélességük valamivel még nagyobb is. A házban a mozgássérültek számára öt parkolóhelyet alakítottak ki. Az épület homlokzata fénycsíkot kap látványossága érdekében.

 

Forrás: gyorplusz.hu
Szerző: Hajba Ferenc
TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta