A tehetséget ünnepelték

Hagyomány már, hogy a kiválóan teljesítő diákokat élménnyel ajándékozza meg a Győri Tankerületi Központ, megköszönve ezzel egész éves szorgalmas munkájukat. Hétfőn este a Győri Balett előadása köszöntötte a kiváló diákokat.

 

 

A 2017/18-as tanévben a Győri Tankerületi Központ hetven intézményből közel 1.900, kimagasló teljesítményt nyújtó diák szerepelt eredményesen megyei, országos és nemzetközi versenyeken, fesztiválokon, pályázatokon. Közülük több mint kétszázan, szüleikkel és felkészítő tanáraikkal együtt kaptak meghívást a Győri Nemzeti Színházba a Győri Balett előadására, a „Kiválók a kiválóaknak” elnevezésű program keretében.

 

 

Az események Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő köszöntötte a tehetségeket, szüleiket, tanáraikat. Kiemelte, minden eredmény úgy születi meg, ha szorgalom és munka van mögötte. A szülőknek, a pedagógusoknak példaként kell szolgálniuk a fiataloknak. A sikereket elért fiatalok is példaképek társaik számára. A politikus kiemelte: tudatosítani kell, hogy nem lesz sikeres, nem lesz eredményes az ország, ha nincs mögötte szorgalom és akarat.

 

 

Dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta: a Klebelsberg Központ kiemelt feladatának tekinti, hogy minden gyerek versenyképes tudáshoz juthasson. Az pedig, hogy egy diák a benne lévő tehetséget kibontakoztathassa, a szülők mellett az iskola és a pedagógus felelőssége, az államnak pedig az a feladata, hogy megteremtse és folyamatosan fejlessze az ehhez szükséges feltételeket. A győri tankerületi központ gálája is egy lépést mutat ebbe az irányba.

 

 

Blazovicsné Varga Marianna tankerületi igazgató kifejtette: „Hisszük, hogy minden gyermek tehetséges, és megfelelő támogató környezetben lehetősége van kibontakoztatni tehetségét. Ez a környezet otthon és az iskolában is fontos, hisz a szülő és a pedagógus partner a gyermek nevelésében. Csakis együttes munkával, szeretettel és természetesen az elvégzett munka elismerésével tudjuk felkelteni és megtartani a gyerekek motivációját.” Szeptemberben a Richter Terembe, a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjére hívják majd a sikeresen teljesítő diákokat.

 

 

Kiss János, a Győri Balett igazgatója örömét fejezte ki, hogy immár második alkalommal, balettelőadással köszönthetik a tehetséges, sikeres diákokat. „A gyerekek nevelésében a művészeteknek óriási szerepük van” – vallja az igazgató.

 

 

Az est első részében a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, szakgimnázium és Kollégium a Paquita-suite című darabot mutatta be, majd a Győri Balett társulata a nagysikerű Bolero című előadással köszöntötte a vendégeket.

 

 

Forrás: Győr+ Hetilap, 2018.06.01.