A százötvenedik ígéret kipipálva

Korábban megírtuk, hogy Kara Ákos országgyűlési képviselő 150. ígérete volt a tápszentmiklósi szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, amelyre sikerült is tavaly év végén 400 millió forintos állami támogatást szereznie. Kovács József polgármester a beruházásról beszámolva elmondta, a munkák 2017 augusztusában kezdődtek, több mit öt kilométer gerincvezetéket kellett lefektetni, 374 ingatlanhoz álltak be a csatlakozási ponttal és öt átemelőt építettek meg.

 

 

December közepéig több utcalakó már rácsatlakozott a rendszerre, január végére elkészültek a munkák, innentől már csak az építés utáni helyreállítás van hátra, amelyet a vállalkozó folyamatosan véges. A műszaki átadás 2018. február 14-én megtörtént.

 

 

A polgármester hozzátette, a falu lakói nagyon várták ezt a fejlesztést, szinte 100 százalékos volt a rácsatlakozási igény. Az építés teljes költsége 440 millió forint, amelyet a kormányzati támogatásból, a lakosság által befizetett érdekeltségi hozzájárulásból és önkormányzati önerőből egyenlítenek ki. Az építés utáni hivatalos átadóünnepségre az elrendelt pótmunka befejezése után kerül sor.

 

 

Kovács József polgármester elmondta, hogy a szennyvízcsatorna kiépítése mellett párhuzamosan több felújítási munka is folyik önkormányzati önerőből és egyéb állami pályázatból. Szerinte a község látványában is megújul, megszépül és remélhetőleg a júliusi Nyári Fesztivál rendezvényre ez látható is lesz.

 

 

Forrás: Kisalföld napilap, 2018.03.28.