A szakképzés sikerei – A szakmák sztárjait köszöntötte a kamara

A szakmák sztárjait, felkészítő tanáraikat és gyakorlati oktatóikat köszöntötték a Győr-Moson-Sopron Megyei Iparkamarában.

A magyar szakképzés színvonalának emelése, a szakképzés eredményeinek bemutatása a célja a Szakma Kiváló Tanulója, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenynek. Megyénk tanulói mindkét megmérettetésen kiválóan szerepeltek.

Idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A döntőket március 12. és 14. között rendezték Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon, ahol megyénk diákjai kiválóan szerepeltek. A főváros mögött a második legjobb eredményt érték el Győr-Moson-Sopron megye tehetségei, hiszen 32 fiatal végzett előkelő helyen: kilencen a dobogó harmadik fokára, állhattak fel, hatan másodikak lettek, míg szintén kilenc tanuló első helyezést ért el. A fesztiválon 43 szakképesítésben mérhették össze tudásukat a fiatalok.

A megyénk legjobbjait, felkészítő tanáraikat és gyakorlati oktatóikat köszöntő rendezvények Pintér-Péntek Imre, a megyei iparkamara elnöke elmondta, állandó probléma a kiváló szakemberek hiánya Magyarországon. „Példát akarunk mutatni a fiataloknak, akik szakiskolába vagy általános iskolába járnak, hogy minél többen válasszák ezt az utat, hiszen már diákként nagyon komoly sikereket tudnak elérni. Biztosak vagyunk abban, hogyha valaki tanulóként sikeres, később az életben is nagyszerűen meg fogja állni a helyét” – zárta szavait az elnök.

Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő is a szakképzés fontosságát emelte ki és megköszönte a tanároknak és oktatóknak a sikeres felkészítést, sőt egy jó hírt is bejelentett: újabb fejlesztést helyezett kilátásba, két győri intézményt szeretnének felújítani és ezzel is tovább javítani a szakképzést a városban.

Az egész szakképzés megítélésében nagy szerepe van az ilyen fesztiváloknak, hiszen ténylegesen az ilyen versenyeken lehet a legkönnyebben közelebb kerülni a szülőkhöz és az általános iskolásokhoz. „Fontosak ezek a megmérettetések, hiszen itt megmutatja magát az egész szakképzés. Büszkék vagyunk a tehetséges diákjainkra és a felkészítő tanáraikra, hiszen több hónapos munka van a sikerek mögött” – mutatott rá Gede Eszter, a Győri Műszaki Szakképzési Centrum kancellárja.

 

A szakmák sztárjait köszöntötte a kamara

 

Forrás: GyőrPlusz Hetilap IX. évfolyam 14. szám