"A nyugdíjasok félelmeire alapozva kampányol az MSZP!"

Medgyasszay László szerint "kétszeresen aljas" eljárás, hogy az MSZP csak a választások előtt foglalkozik a nyugdíjasokkal és olyan üggyel kampányol, aminek a részleteit nem is ismeri; "fogalmuk sincs, hogy mit mondanak, és egy hazugsággal riogatják a nyugdíjasokat" - jelentette ki.
Évek óta csökken a nyugdíjak reálértéke, az infláció nyugdíjasokat érintő része magasabb az átlagnál, az MSZP kormányzása idején megemelték a nyugdíjkorhatárt, és "az utolsó pillanatban kísérletet tettek a nyugdíjalapok ellopására" a nyugdíjpénztárok magánosítása révén - sorolta a kereszténydemokrata párti politikus.
A Kránitz László megyei MSZP-elnökhelyettes délelőtti sajtótájékoztatóján elhangzottakat cáfolva azt mondta: nem hetvenéves nyugdíjkorhatárt javasolt 2007-ben a KDNP, hanem azt, hogy akiknek nincsen elegendő igazolt szolgálati idejük, azoknak e kor felett vezessenek be egy öregségi alapjuttatást.
Szakács Imre (Fidesz) parlamenti képviselő, egyben megyei közgyűlési elnök azt mondta az eseményen, "nem igaz, hogy a Fidesz elveszi a nyugdíjakat, nem igaz, hogy katasztrófa lesz, és nem igaz a svéd modell bevezetési módja sem".
Cáfolva a Kránitz László sajtótájékoztatóján elhangzottakat, kijelentette: a Fidesz megszavazta a 13. havi nyugdíjat, hozzátéve: a juttatás elvételét nem támogatták.
(nyugathir.hu)