A migráció egész évben kitartó, komoly kihívást jelent

 

Bakondi György kiemelte: esetleg a magashegységi helyzeteket kerülik el. Vannak akik várnak az elhelyezési körleteikben vagy járműveken elrejtőzve próbálnak meg bejutni Európába.

 

Velkovics Vilmos azon kérdésére, mely útirány felélénkülésére számítanak Bakondi György jelezte: a spanyol útvonalon tavaly 120 százalékos növekedés volt 2017-hez viszonyítva.

 

Az olasz útirányban azonban jelentős a csökkenés, köszönhetően a bevezetett kormányintézkedéseknek - tette hozzá.

 

Egy napja jelent meg a hír, miszerint csaknem ötven civil szervezet fordul az Európai Unió államaihoz és az európai bürokrácia vezetőihez, hogy most már tarthatatlan, hogy nem akarjuk beengedni a migránsokat.

 

Ezek a felvetések és fellépések nagyon érdekes egybeesést mutatnak a Soros György és Frans Timmermans közti, davosi találkozóval - emelte ki.

 

Bakondi György megjegyezte: ezek természetesen szorosan összefüggnek az európai parlamenti választások már folyamatban lévő kampányával.

 

Arra a kérdésre, elképzelhető-e, hogy a migráció kérdésénél bármi fontosabb dolog merülne fel májusig Bakondi György úgy fogalmazott: nem tudható, mert a világpolitika nem kiszámítható, de a migráció egész évben kitartó, komoly kihívást jelent és kétségtelenül az európai parlamenti választások elsőrangú kérdése lett.

 

A teljes beszélgetés megtekinthető itt.

 

Forrás: echotv.hu