A megyéspüspök felszentelte Adyváros betlehemét

Pusztai Csaba szobrászművész egy év alatt készítette el azt a betlehemet, amely az idéntől minden adventi időszakban Adyváros ékessége lesz.

 

 

Adyváros Betlehem

 

A betlehemet dr. Veres András győri megyéspüspök felszentelte és megáldotta Radnóti Ákos alpolgármester és dr. Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő jelenlétében. Radnóti Ákos, aki egyúttal Adyváros önkormányzati képviselője is, képviselői keretéből készíttette el a betlehemet. Felidézte, hogy amikor megválasztották, a tó körül áldatlan állapotok voltak, a területet rendbe hozták, amely immár egy állandó betlehemet is kapott az adventi időszakban.

Dr. Dézsi Csaba András arról beszélt, hogy a jó képviselő – mint Radnóti Ákos is – nyitott, beszélget az emberekkel, meghallgatja véleményüket.

 

Adyváros Betlehem

 

Dr. Veres András áldás előtti köszöntőjében azt hangsúlyozta, a betlehem legyen hívő vagy nem hívő az ember, azt jelzi mindannyiunknak, hogy kétezer évvel ezelőtt történt valami. Isten gyermekei vagyunk, s karácsonykor Isten országát a családunkba varázsolhatjuk – fogalmazott dr. Veres András.

 

Szerző: Koloszár Tamás
Fotó: Marcali Gábor
Forrás: gyorplusz.hu