A kultúra, az információ és a zene találkozása

A látogatók idén 35 kiadó kínálatából válogathatnak, és többek között olyan népszerű szerzőkkel találkozhatnak, mint Böjte Csaba, Dragomán György, Háy János, Juhász Árpád, Karafiáth Orsolya és Szabó T. Anna. A standokon megtalálható a magyar irodalom és az ismeretterjesztő irodalom legjava, a kiadók pedig 10–50 százalékos árengedményt adnak kínálatukból.

 

 

Horváth Sándor Domonkos, a programot szervező Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi tér igazgatója bejelentette: az idei Alkotói Díjat Mezey Katalin Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, műfordító kapja. Költői pályája 1969-ben a „Kilencek” Elérhetetlen föld című antológiájával indult, első önálló verseskötete 1970-ben jelent meg, de prózát és mesekönyvet is jelentetett meg. „Mezei Katalin olyan sorokat ír le, amelyekért érdemes élni!” – vélekedett a könyvtárigazgató. Horváth Sándor Domonkos kiemelte továbbá a nagy népszerűségnek örvendő Kortársasjáték című drámaíró versenyt, a Kaláka együttes 50. jubileumi koncertjét és Kamarás Iván estjét. Idén is számos előadással, játszóházzal várják a gyerekeket, többek mellett Malek Andi és az Eszement MeseBand koncertjével és a Fogi Színház: Süsü a sárkány meséjével.

 

Radnóti Ákos alpolgármester felidézte: rengeteg kulturális programot szerveznek városunkban és az a cél, hogy ez a jövőben is így legyen. Az elmúlt 19 évben több mint 1100 könyvbemutatóra került sor a Könyvszalonon, amely minden korosztály számára kínál programokat. A politikus kitért arra, is, hogy Adyvárosban az idén felállított közösségi telefonfülke, amellyel az olvasást népszerűsítik, rendkívül látogatott. A fülkéből bárki ingyen elvihet könyvet, és bele is teheti, a már kiolvasott, vagy megunt köteteit.

 

 

Dr. Horváth József igazgatóhelyettes a győri illetőségű könyvbemutatókról szólt, arról, hogy hagyományosan ilyenkor adják ki a győri intézmények tudományos kiadványaikat, így a levéltárak, egyházi intézmények, közoktatási intézmények. A Könyvszalonon mutatja be jubileumi kiadványát a 40 éves Győri Balett, és két egyetemtörténeti könyvét az ötvenéves győri felsőoktatási intézmény is. Az igazgatóhelyettes kiemelte dr. Fekete Dávid alpolgármester és dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, az Audi győri 25 éves történetét bemutató könyvét, valamint Gülch Csaba: Haláltangó című verseskötetét.

 

A Könyvszalon péntektől vasárnapig, 10 és 19 óra között várja a látogatókat.

 

Forrás: gyorplusz.hu