A Fidesz szerint komoly változás lesz Brüsszelben - videóval

„Rossz irányba változott Európa az elmúlt öt évben, amit az emberek többsége is érez” – mondta Kiszelly Zoltán politológus egy nyúli lakossági fórumon hétfőn. A szakember szerint a május végi EP-választások komoly változásokat hoznak Brüsszelben. Úgy véli, a nyugat-európai fiatalok kiábrándultak a mostani politikai elitből, így megerősödhetnek a szélsőbal- vagy szélsőjobboldali pártok. ’Tizenkettő, tizennégy mandátumot is szerezhet a huszonegyből a Fidesz, ugyanis az ellenzék leginkább egymással van elfoglalva és nem kínálnak vonzó alternatívát.”

 

Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, győri országgyűlési képviselő rámutatott, még sok munka vár rájuk a következő hetekben, újabb fórumokon igyekeznek minél több emberrel megértetni, miről szól valójában az EP-választás. „Csak a Fidesz garancia arra, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország” – nyilatkozta az államtitkár, és kifejtette, rengeteg emberrel beszélgetett az elmúlt időszakban, akiknek többsége megértette: fontos, hogy ne kelljen félelemben élni idehaza. „Új vezetésre van szüksége Brüsszelnek, akik tudják, hogy az európai emberek mit szeretnének.”

 

A fórumon elhangzott, fontos, hogy május 26-án minél többen elmenjenek szavazni, mert az európai parlamenti választásnak még soha nem volt akkora tétje, mint most.

 

 

Forrás: Győr+ Hetilap / tv.gyorplusz.hu