Ajándék a kerékpártúra adományaiból

Idén 17. alkalommal került sor a Jótékonysági kerékpártúrára, amely a hagyományokhoz híven, a Városháza térről indult. A közel négyszáz résztvevő a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Szociális Központig, a célállomásig kerekezett, élükön a túra egyik szervezőjével és fővédnökével, Kara Ákos győri országgyűlési képviselővel.

 

 

 

A jótékonysági kerékpártúra célja az elmúlt 18 évben ugyanaz, a közös mozgás örömén túl a szociális intézményekben élők életének megismertetése, a 7–8. osztályos általános iskolások és a középiskolások érzékenyítése, a támogatók adományából az intézmények támogatása.

 

A 17. Jótékonysági kerékpártúra idén a győri Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) Répce Utcai Idősek Klubját támogatta, az ajándékok ünnepélyes átadásán Kara Ákos országgyűlési képviselő elmondta, nem csak a figyelemfelhívást tartják fontosnak, hanem örömmel segítenek idén is az idősek klubéletének javításában.

 

 

 

A város szociális ellátásában kiemelt helyen szerepelnek a szépkorúak, és a mindennapjaik minőségének javítása, amely mindig újabb és újabb feladatot jelent a szociális ágazatban dolgozóknak.

 

A kerékpártúra sikerességét, a figyelem ráirányítását a nyugdíjaskorúakra, mi sem bizonyítja jobban, hogy a túrára rengeteg lelkes fiatal jelentkezett idén is. „Jövőre is szeretnénk megrendezni a figyelemfelhívó hagyományos kerékpártúrát a lehető legtöbb résztvevővel, és a lehető legkisebb forgalomkorlátozással, hogy ismét megajándékozhassuk a szociális intézményekben élőket, a nyugdíjasklubokba járókat” – beszélt a tervekről az országgyűlési képviselő.

 

Forrás: gyorplusz.hu